“Pet-eko” pobjednik “Našeg biznisa”

Marijana Miljić
“Pet-eko” pobjednik “Našeg biznisa”

Banjaluka - Tim “Pet-eko” iz Gacka, koji su predstavljali Borka Bejat i Radovan Papović, pobjednik je ovogodišnjeg TV serijala Radio-televizije RS “Naš biznis”.

 

Borka Bejat i Radovan Papović dobili su više glasova gledalaca što je bilo odlučujuće za izbor pobjednika.

U napetoj atmosferi u velikom studiju RTRS-a, poslije niza zadataka, glasali su prvo članovi žirija i oni su maksimalan broj glasova odnosno četiri dali timu “Oti-eko”. Tri boda žiri je dao timu “Pet-eko”, dva “Etno-radionici”,  a jedan bod “Gazdinstvu Vlačić”.

Gledaoci su najviše glasova dali timu “Pet-eko”, tako da su oni od publike ukupno dobili četiri boda. Po broju glasova gledalaca tim “Oti-eko” dobio je tri boda, “Gazdinstvo Vlačić” dva boda i “Etno-radionica” jedan bod. Zbrajanjem glasova gledalaca i žirija dva tima imali su po sedam bodova, a druga dva po tri boda.

Propozicije serijala nalažu da, ukoliko dva tima imaju isti broj glasova pobjeđuje onaj tim koji je dobio više glasova gledalaca, tako da je publika odlučila da pobjednik bude tim “Pet-eko”.

Radio-televizija RS obezbijedila je za pobjednike serijala 10.000 KM za pokretanje posla.

Borka Bejat rekla je da su očekivali pobjedu, te je zahvalila publici koja je i bila presudna.

-  Znali smo od početka da će u finalu biti teško, jer su svi timovi bili kvalitetni - rekla je Bejat i zahvalila Radio-televiziji RS na novčanoj nagradi, sa kojom će i pokrenuti sopstveni biznis.

Ona je rekla da njihov projekat podrazumijeva sakupljanje i ekološko zbrinjavanje plastične ambalaže.

- Ubrzo ćemo početi sa realizacijom našeg projekta. Odmah poslije potpisivanja ugovora, osnivaćemo preduzeće i početi sa ostvarenjem naših planova - rekla je Bejat.

Radovan Papović rekao je da je od početka audicije za TV serijal “Naš biznis” od aprila ove godine pa sve do sada bilo teških zadataka ali da su ih sve savladali.

- Imali smo namjeru i cilj da pobijedimo i u tome smo na kraju i uspjeli - rekao je Papović i dodao da su zadovoljni kako su savladali sve prepreke i dokazali da je njihova ideja bila prava.

Nagrade

RTRS je obezbijedila za pobjednike serijala 10.000 KM za pokretanje posla.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća pobjednika nagrađuje sa 5.000 KM na ime troškova osnivanja poslovnog subjekta i nabavke osnovnih sredstava.

Privredna komora RS pobjednika i ostale finaliste nagrađuje poslovnim obrazovanjem u vrijednosti do 1.000, KM, sajamskim predstavljanjem u organizaciji PK u zemlji ili inostranstvu u vrijednosti do 2.000 maraka, savjetovanjem i poslovnim informisanjem u trajanju od jedne godine ili do vrijednosti od 2.000 KM.

Ekonomski fakultet u Banjaluci svim  takmičarskim timovima obezbijediće besplatno učešće na naučnim skupovima koje organizuje Univerzitet u Banjaluci u trajanju do godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana