Pekari neosnovano podižu cijene

Glas Srpske
Pekari neosnovano podižu cijene

BANjA LUKA - Najave pekara za poskupljenje hljeba od nove godine, uz pravdanje da je poskupjela pšenica kao najbitnija komponenta u cijeni hljeba, nisu opravdane, kazao je ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković.

On je Srni rekao da je cijena pšenice na Produktnoj berzi u Novom Sadu ovih dana 23 feninga, na svjetskoj berzi 25 feninga, što je čak manje u odnosu na isti period prošle godine.

- Ovo stanovnici RS treba da znaju i Vlada će učiniti sve da ne dođe do poremećaja u snabdijevanju ovom osnovnom životnom namirnicom - kazao je Gluhaković.

Vlada RS apeluje na privrednike, istakao je Gluhaković, da od domaćih proizvođača kupuju robu, koja je sigurno kvalitetna i koje ima u dovoljnim količinama.

Dodao je da se u Srpskoj nastavlja nepopularni trend uvoza onih roba kojih domaća preduzeća proizvode u dovoljnoj mjeri.

- Nismo protiv konkurentnog uvoza, jer ljudima treba omogućiti da imaju izbor prilikom kupovine. Međutim,  posljedice tog nekontrolisanog uvoza stvaraju neuređeno tržište i brojne probleme koje iz toga proizilaze" - objasnio je Gluhaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana