Papucis: “Natčovječanski” napori Vlade Grčke

Agencije
Papucis: “Natčovječanski” napori Vlade Grčke

ATINA - Vlada Grčke učinila je “natčovječanske” napore da ispuni zahtjeve o štednji koje su zemlje evrozone postavile kao uslov za dalju isplatu pomoći, izjavio je grčki ministar za javni red Hristos Papucis, prenose agencije.

Papucis je dodao da Evropa treba da postupa odgovorno, nakon što je objavljeno da je otkazan sastanak u Briselu o isplati drugog paketa pomoći od 130 milijardi evra.
Predsjednik evrogrupe Žan Klod Junker izjavio je da će, umjesto sastanka licem u lice, biti održan konferencijski razgovor i dodao da Grčka nije pokazala da je posvećena planu štednje.
Zemlje evrozone zahtijevaju da Grčka uštedi dodatnih 325 miliona evra, da bi počela da dobija sredstva iz paketa od 130 milijardi evra.

Vladi u Atini ovaj sporazum je neophodan da bi izbjegla bankrot sljedećeg mjeseca.
- Grčka je učinila sve što je trebalo da uradi i ljudi ne mogu da podnesu više od toga. Vlada je učinila natčovječanske napore i stigli smo do granice socijalnog i ekonomskog sistema. Od sada, Evropa treba da preuzme odgovornost - rekao je Papucis.
Grčki parlament usvojio je prije tri dana dodatne budžetske rezove, a stranke su iskljulile više od 40 poslanika koji su odbili da podrže ovaj plan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana