Pamtiće nas po rezultatima

Glas Srpske
Pamtiće nas po rezultatima

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da vjeruje da će prethodnog gradonačelnika Nenada Bogdanovića i njega građani "pamtiti po svemu što su uradili za Beograd".

- Naš rad je najveći odgovor onima koji su u politici 20 godina, a nisu uradili ništa - kazao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda odbacio je kritike da je most kod Ade skup, naglašavajući da košta dvostruko manje od sličnih projekata u svijetu.

- Uostalom, bolje je da sud o tome da struka, poput predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Nikole Hajdina, nego političari, bili oni pozicioni ili opozicioni - rekao je Đilas i dodao da je cijena mosta oko 2.500 evra po kvadratu, prema čemu je među najjeftinijima u svijetu.

Most preko Ade Ciganlije spojiće novobeogradsku i čukaričku obalu Save 8. avgusta, a sa dijelom pristupnih saobraćajnica biće otvoren za saobraćaj 15. decembra.

Đilas je rekao da će drugi veliki projekat - rekonstrukcija mosta Gazela - biti završena u februaru sljedeće godine, s tim da će svih šest saobraćajnih traka Gazele biti otvorene za saobraćaj već od 15. novembra.

Poslije posjete obilaznice oko Beograda, Đilas je najavio da će dio od Batajnice, preko Dobanovaca, do Avalskog druma biti završen u aprilu 2011. godine, dok će dio kod Bubanj potoka, kao i tunel Nova Staževica biti završeni do kraja 2013. godine.

On kaže i da je "za Beograd neophodno da uzima kredite, jer je zemlja uništena ratovima i sankcijama". Kao jednu od takvih investicija za koju će se Beograd dodatno zadužiti, Đilas je pomenuo projekat izgradnje beogradskog metroa.

Đilas je obišao i radove na rekonstrukciji četiri bazena u SPC "Olimp" na Zvezdari koji će, prema najavi izvođača radova, biti otvoreni početkom avgusta. (B92)

Vrtići

Đilas kaže da je ponosan na to što će 1. septembra biti otvoreno 30. novo obdanište u Beogradu, a za svega 100 dana škola "Dragan Lukić" od gotovo 8.000 metara kvadratnih u Novom Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana