Ozvaničena saradnja aerodroma u Banjaluci i Beogradu

SRNA
Ozvaničena saradnja aerodroma u Banjaluci i Beogradu

Beograd - Preduzeće Aerodromi Republike Srpske i beogradski aerodrom "Nikola Tesla" potpisali su danas Protokol o saradnji kojim je, između ostalog, predviđena saradnja u oblasti razvoja tehnologije i ljudskih resursa i zajedničkog nastupa na tržištu prema zahtjevima avioprevoznika.

Ovaj dokument danas su na aerodromu Mahovljani potpisali direktor preduzeća Aerodromi RS iz Banjaluke Miroslav Janjić i direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević, a potpisivanju je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.

Protokolom je predviđeno i praćenje tehnološkog razvoja u oblasti aerodromskog poslovanja kroz zajedničke posjete sajmovima, proizvođačima, te stručno usavršavanje i razmjenu informacija.

Čubrilović je naveo da sada postoji mogućnost za otvaranje novih aviolinija, odnosno destinacija iz Banjaluke, od čega će koristi imati oba aerodroma, a prije svega stanovništvo i privrednici Srpske.

On je najavio i mogućnost otvaranja linije za crnogorsko primorje u ljetnjoj sezoni.

"Razmišlja se o povećanju broja letova iz Beograda za Tivat i uvezivanju jedne linije od Tivta za Banjaluku i od Banjaluke za Tivat", rekao je Čubrilović.

Radosavljević kaže da se protokolom učvršćuje saradnja Srpske i Srbije u ovoj oblasti, te da je u dokumentu naveden konkretan plan o realizaciji niza aktivnosti. Istakao je da je cilj da se zajednički sagledaju potrebe banjalučkog i beogradskog aerodroma i da se uspostave i unaprijede standardi koji će voditi ka kvalitetnom i bezbjednom odvijanju putničkog i kargo saobraćaja.

Janjić je naveo da na liniji Beograd - Banjaluka svakodnevno putuje oko 20 putnika, dok je najviše putnika bilo uoči međunarodne Nove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana