Otvoreno novih 350 radnih mjesta

Marina Čigoja
Otvoreno novih 350 radnih mjesta

BANjA LUKA - Najveći "Merkator centar" u BiH, površine 41.500 metara kvadratnih, u kome će biti zaposleno oko 350 radnika otvoren je juče u Banjoj Luci.

"Merkator centar" Banja Luka otvorili su predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik uprave grupe "Merkator" Žiga Debeljak, gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović i direktor "Merkator" Banja Luka Damjan Davidović.

Dodik je rekao da je "Merkator" istrajao u odluci da ovdje gradi najveći poslovni centar u BiH i da zaposli 350 ljudi, što je veoma važno.

- Ovo je dobar znak da RS podržava strane investitore, ovdje je uloženo 80 miliona maraka i to govori da ni u vrijeme svjetske ekonomske krize razvoj ne smije da stane. RS za razliku od regiona, i dalje bilježi rast obima proizvodnje, održava svoju stabilnost i to se prepoznaje upravo na ovakav način, otvaranjem ovakvih centara - istakao je Dodik.

Predsjednik uprave grupe "Merkator" Žiga Debeljak rekao je da će na policama novootvorenog "Merkator centra" biti više od polovine domaćih proizvoda, dok će preostali dio biti uvoz iz inostranstva.

- Time što lokalne proizvode stavljamo na police i zapošljavamo lokalnu radnu snagu, pridobijamo lokalne potrošače - rekao je Debeljak.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović ocijenio je da je otvaranje ovog objekta značajno zbog zapošljavanja 350 radnika, ali i dobar signal za sve koji žele da ulažu u Banju Luku i RS.

Direktor "Merkator centra" Banja Luka Damjan Davidović na svečanosti otvaranja uručio je direktoru Centra "Zaštiti me" Miroslavu Gajiću donaciju od 5.000 maraka, ističući da je "Merkator" na ovaj način iskazao svoju želju da podrži razvoj lokalne zajednice.

Investicije

Milorad Dodik je rekao da RS nastavlja sa velikim investicijama kao što je izgradnja puteva, infrastrukturni projekti iz Razvojnog programa, izgradnja puta na Čemernom, i da će RS zadržati svoje investicione aktivnosti i u ovoj godini.

- Sigurno da je ove veliki podstrek svima i dobra poruka i drugima koji ovdje žele da ulažu - naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana