Otvo­re­na čet­vrta Nes­tro pum­pa u RS

Duško Kerezović
Otvo­re­na čet­vrta Nes­tro pum­pa u RS

KO­TOR VA­ROŠ - Čet­vrta po re­du "Nes­tro" ben­zin­ska pum­pa u Re­pu­bli­ci Srpskoj, u ko­ju je ulo­že­no dva mi­li­ona ma­ra­ka i za­po­sle­no 11 ra­dni­ka, otvo­re­na je ju­če u Ko­tor Va­ro­šu.

Di­re­ktor "Nes­tro Pe­tro­la" Ale­ksan­dar Đa­ko­nov is­ta­kao je da je gla­vni izvo­đač ra­do­va bi­la kom­pa­ni­ja "Ni­ka grup".

Za­mje­nik di­re­kto­ra "Nes­tro Pe­tro­la" Dra­go Đu­kić ka­zao je da kom­pa­ni­ja ima u pla­nu iz­gradnju još de­set obje­ka­ta u RS.

- Ši­renjem mre­že ben­zin­skih pum­pi u Re­pu­bli­ci Srpskoj, u okvi­ru če­ga je pla­ni­ra­na iz­gradnja još de­set obje­ka­ta, pre­du­ze­će "Nes­tro Pe­trol" pos­ta­će li­der na trži­štu i omo­gu­ći­će za­pošljavanje u lo­kal­nim zajednicama, te punjenje op­štin­skih budžeta - re­kao je Đu­kić.

Mi­nis­tar prav­de RS Džerard Sel­man re­kao je da Mi­nis­tar­stvo rus­kim par­tne­ri­ma pru­ža lo­gis­ti­čku po­dršku, jer je opre­di­jeljenost Vla­de RS da in­ves­ti­to­ri­ma i pri­vre­dni­ci­ma omo­gu­ći što je­dnos­ta­vni­je ula­ganje.

- Za­hvaljujem rus­kim par­tne­ri­ma ko­ji že­le da sa­ra­đu­ju sa in­ves­ti­to­ri­ma u Re­pu­bli­ci Srpskoj - re­kao je Sel­man.

Na­čel­nik op­šti­ne Ne­deljko Kne­že­vić ka­zao je da je otva­ranje "Nes­tro" pum­pe pri­mjer da je Ko­tor Va­roš otvo­re­na op­šti­na za sve ko­ji že­le da u nju ula­žu.

- Ova sre­di­na pre­po­zna­je do­bre ide­je i ne pa­ti od pre­dra­su­da. Spre­mni smo da ši­ro­kih ru­ku do­če­ka­mo i iza­đe­mo u su­sret svi­ma ko­ji že­le da in­ves­ti­ra­ju u na­šoj op­šti­ni - ka­zao je Kne­že­vić.

Mre­ža

"Nes­tro" je za­šti­tni znak rus­ke kom­pa­ni­je "Za­ru­bežnjeft", ko­ja bi u sljede­će dvi­je do tri go­di­ne tre­ba­lo da pos­ta­ne naj­ve­ća mre­ža ben­zin­skih pum­pi na te­ri­to­ri­ji BiH. "Nes­tro" mre­ža sas­to­ja­će se od sa­vre­me­nih pum­pi na ko­ji­ma će se pro­da­va­ti isključi­vo go­ri­vo iz Ra­fi­ne­ri­je naf­te Brod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana