Otvoren prvi autlet centar u Srbiji

Tanjug
Otvoren prvi autlet centar u Srbiji

Inđija - Prvi autlet centar u Srbiji, jedan od najvećih i najljepših u Evropi, otvoren je danas u Inđiji na 15.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, sa 65 prodavnica najpoznatijih svjetskih brendova.

Ukupna vrijednost te investicije je 40 miliona evra, a do sada je u izgradnju i opremanje prodajnih objekata, u kojima je posao već dobilo 500 osoba, uloženo 25 miliona evra.

Na svečanom otvaranju autleta, na čijoj su izgradnji angažovane domaće firme, predsjednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je istakao veliki značaj te, kako je rekao, uspješne investicije za privlačenje novih svetskih kompanija i kupaca, budući da se taj centar nalazi u neposrednoj blizini Koridora 10.

Planirano je da inđijski autlet centar, čiji je investitor kompanija „Blek oak divelopment” a operater poznata britanska firma u toj oblasti „GVA autlet”, u narednih nekoliko godina bude proširen za još 15.000 kvadrata, čcime će biti uposleno novih 1.000 radnika.

Atmosfera je slična kao i u ostalim svjetskim trgovinskim centrima, saglasni su poslovni ljudi koji su posjetili inđijski autlet prvog radnog dana, zajedno sa građanima iz Inđije, Novog Sada, Beograda, koji su bili među prvim kupcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana