Otvoren pogon Nove DI Vrbas

Dragana Keleč
Otvoren pogon Nove DI Vrbas

BANjALUKA - Fabrika "Nova DI Vrbas" iz Banjaluke otvorila je juče novi pogon za proizvodnju masivnih ploča lišćara, vrijedan 3,5 miliona maraka, u kojem će biti zaposleno 50 novih radnika.

Ministar industrije energetike i rudarstva Republike Srpske Slobodan Puhalac, koji je sa vlasnikom banjalučke fabrike Ljubomirom Ćubićem svečano otvorio novi pogona, rekao je da je ovo preduzeće pozitivan primjer privatizacije.

- Fabrika je zahvaljujući svom vlasniku i zaposlenima, nastavila razvojni program i uspostavljanje novih tehnologija i proizvoda. Investicijom u novi pogon od 3,5 miliona maraka obezbijeđeno je 50 novih radnih mjesta - rekao je Puhalac i dodao da će fabrika uz novozaposlene ukupno imati 400 radnika.

On je naglasio da će "Nova DI Vrbas" u idućoj godini ostvariti izvoz vrijedan od 12 do 15 miliona maraka.

- Vlada Republike Srpske je dva puta odobrila ovom preduzeću sredstva za podsticaj izvoza, ukupne vrijednosti od 250.000 maraka - dodao je Puhalac.

Direktor preduzeća "Nova DI Vrbas" Dragiša Kalinić rekao je da je novi pogon u fabrici opremljen cijelom paletom mašina i uređaja za obradu drveta.

- Pogon je opremljen mašinama za krojenje drveta, te uređaja za formatiranje masivnih produženo-proširenih ploča koje se koriste za proizvodnju renomiranog namještaja - rekao je Kalinić i dodao da se radi o opremi poznatog proizvođača njemačke "Njeinig Gruppe".

Direktor kompanije "Lignopro", koja zastupa "Weinig Grupp" u BiH, Nedim Kolašinac rekao je da je posao sa "Novom DI Vrbas" veoma bitna referenca za dalje poslovanje "Weiniga" u BiH.

Sekretar Udruženja drvoprerađivača pri Privrednoj komori Republike Srpske Lazo Šinik rekao je da se ova fabrika uspješno obnovila proizvodnju namještaja.

Sajam

U banjalučkoj firmi "Nova DI Vrbas" juče je otvoren i dvodnevni kućni sajam "Ligno Tech 10". Posjetiocima će biti prezentovana tehnološka dostignuća kompanije "Weiniga", te znanja i iskustva stručnjaka u oblasti obrade drveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana