Otkazan sastanak u Vladi FBiH, Agrokor zabranio pregovore firmama kćerkama

klix.ba
Otkazan sastanak u Vladi FBiH, Agrokor zabranio pregovore firmama kćerkama

Sarajevo - Privremena uprava koncerna Agrokor zabranila je svim svojim firmama kćerkama da obavljaju medijske djelatnosti i bilo kakve pregovore, što je i razlog zbog kojeg je otkazan današnji sastanak s predstavnicima Vlade Federacije BiH, saznaje klix.ba.

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu danas je trebao biti održan sastanak vezan za trenutna dešavanja u hrvatskom koncernu Agrokor i moguće štetne posljedice po BiH.

Premijer FBiH Fadil Novalić zakazao je sastanak 6. aprila, a skupu su trebali prisustvovati ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vekio, direktor Konzuma u BiH Tomislav Bagić i članovi uprava četiri firme kćerke Agrokora  u BiH.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica privrede, poduzetništva i obrta Martina Dalić saopštila je u ponedjeljak da je završen sastanak u Agrokoru na kojem je vanredni povjerenik Ante Ramljak obavio primopredaju s dosadašnjom upravom koncerna, a Ramljak je saopštio da je od ponedjeljka preuzeo vođenje koncerna te da mu je prioritet dogovoriti s bankama sve detalje za tekuću likvidnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana