Oprez: Povlači se proizvod sa tržišta, postoji rizik od posjekotina

GS
Foto: X.com

Proizvođač je utvrdio da se, na obuhvaćenim proizvodima, posuda blendera može odvojiti od osnove sa sječivima.

Na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbjednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO) saopšteno je da se povlači posuda za mješanje - blender VITA-MIX model Ascent A3500i, A2500i i Venturist.

"Posuda za mešanje - blender robne marke VITA-MIX, modeli Ascent A3500i, A2500i i Venturist, zapremine 225ml i 600ml sa sječivima serije Ascent, proizvedena nakon maja 2018. godine. Sečivo crne boje i posuda koja je providna obilježeni su logom VITA-MIX. Proizvod je težine 0,1 do 0.5kg i izrađen je od tritan plastike i polipropilena", navodi se u saopštenju.

Što se tiče rizika, proizvođač je utvrdio da se, na obuhvaćenim proizvodima, posuda blendera može odvojiti od osnove sa sječivima, pri čemu se sječivo može otkriti, što može izazvati rizik od posjekotina lica koje ga koristi.

Proizvođač će obezbediti komplet za opravku - zaštitni plastični poklopac - koji treba pričvrstiti preko osnove sa sječivima. Potrošači se obavještavaju da prestanu da koriste proizvod i da se registruju za dobijanje kompleta za opravku, prenosi Telegraf.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana