Omogućiti rad prevoznicima iz Srpske

Tanjug
Omogućiti rad prevoznicima iz Srpske

Banjaluka - Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske zatražilo je od Ministarstva transporta i komunikacija BiH da hitno obavijesti Graničnu policiju da prevoznicima iz Srpske omogući rad, jer im osporava licence i uvjerenje koje je izdalo resorno ministarstvo Srpske.

Zatraženo je i da bude odgođena primjena Pravilnika o načinu i postupku izdavanja licenci i kvalifikacionih kartica vozača za vršenje međunarodnog drumskog prevoza, na čijoj izmjeni Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske insistira posljednje dvije godine.

U saopštenju podsjećaju da su se u više navrata obraćali Ministarstvu komunikacija i transporta BiH sa zahtjevom za izmjenu Pravilnika, s obzirom da nije uspostavljen informacioni sistem i da samim tim nije primjenjiv.

"Institucija za osposobljavanje vozača, koja je izabrana na konkursu, izabrana je na osnovu dodatnih kriterijuma koje je propisao ministar transporta i komunikacija BiH, u to vrijeme Rudo Vidović, i to bez saglasnosti entitetskih ministarstava. Propisani su uslovi prema kojima nijedna institucija iz Republike Srpske ne ispunjava uslove", pojašnjavaju u republičkom Ministarstvu.

Ministarstvo napominje da je od početka tražilo odgodu primjene pravilnika i ukazivalo na moguće probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana