Ogromni sramni bonusi na Volstritu

Glas Srpske
Ogromni sramni bonusi na Volstritu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Barak Obama oštro je kritikovao banke na Volstritu zbog isplata milijardi dolara bonusa u 2008. godini, ocijenivši taj potez "sramnim i krajnje neodgovornim", izjavio je portparol Bijele kuće Robert Gibs, javio je Tanjug.

Prema podacima koje je ove sedmice saopštila finansijska kontrola, banke na Volstritu su prošle godine utrošile 18,4 milijarde dolara na bonuse saradnicima, uprkos tome što su dobile milijarde dolara vladine pomoći kako bi izbjegle kolaps u najvećoj finansijskoj krizi za više decenija.

Gibs je prenio na konferenciji za novinare da je Obama ukazao na to da šefovi velikih finansijskih firmi, moraju da se žrtvuju kao i ostali Amerikanci, jer država pokušava da se izvuče iz duboke ekonomske provalije.

- To predstavlja krajnju neodgovornost i sramotu. Nećemo moći da uradimo ono što bi trebalo da uradimo da bismo stabilizovali našu finansijsku situaciju, ako naš američki narod čita o ovako nečuvenom ponašanju - rekao je Obama poslije susreta sa ministrom finansija, Timoti Gajtnerom.

Dodao je da želi da ljudi na Volstritu koji mole za pomoć, pokažu malo uzdržanosti i discipline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana