Odobren kredit od 150 miliona evra za autoput

M. Mi.
Odobren kredit od 150 miliona evra za autoput

Banjaluka - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je preduzeću “Autoputevi RS” kredit od 150 miliona evra za izgradnju dionice autoputa Banjaluka - Doboj, u dužini od 37 kilometara.

Saopšteno je ovo juče iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću, poslije sastanka potpredsjednika EBRD-a Jana Fišera sa potpredsjednikom Vlade RS Antonom Kasipovićem i ministrom finansija RS Zoranom Tegeltijom.

Fišer je naglasio da je EBRD spremna da 26. aprila sa JP “Autoputevi RS” potpiše ugovor o kreditiranju izgradnje dionice autoputa od Prnjavora do Doboja.

- Na sastanku je razgovarano i o nastavku, te unapređenju saradnje između Srpske i EBRD-a, ali je ukazano i na potrebu da Evropska banka za obnovu i razvoj podrži projekte iz oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća, energetike, ekologije i transporta - navodi se u saopštenju.

Mirel

Šef Delegacije Evropske unije za BiH Peter Sorensen proslijedio je juče predsjedniku Vlade RS Aleksandru Džombiću pismo direktora Generalnog direktorata za proširenje Pjera Mirela u vezi sa kreditom EBRD-a za autoput Banjaluka - Doboj.

U ovom pismu Mirel je obavijestio Džombića da će Evropska komisija podržati prijedlog Odbora EBRD-a u vezi sa kreditom sa suverenim garancijama za ovaj projekat.

- Autoput Banjaluka - Doboj će biti važna saobraćajna veza između koridora 5C i autoputa od Banjaluke do Gradiške i zato ima veliki regionalni značaj - navodi se u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana