Odluka SNB ide u prilog dužnicima

Glas Srpske
Odluka SNB ide u prilog dužnicima

SARAJEVO - Odluka Švajcarske nacionalne banke (SNB) da fiksira kurs 1,2 franka za evro ide u prilog građanima u BiH koji su podigli kredite vezane uz švajcarski franak kod komercijalnih banaka u zemlji, izjavio je sekretar Udruženja banaka BiH Mijo Mišić, prenijele su agencije.

Mišić nije mogao da kaže za koliko bi bila manja rata kredita dužnika, dodajući da bi trebalo sačekati nekoliko dana, jer će vjerovatno biti stavova i izjašnjavanja o ovom pitanju, kako Hipo grupacije koja najviše procenata nosi od ukupnog kreditnog portfolija sa klauzulom u francima, tako i ostalih komercijalnih banaka u BiH.

Prema njegovim riječima, sada bi možda i Stalni odbor za finansijsku stabilnost mogao da redefiniše svoje stavove, jer srednji kurs švajcarskog franka u BiH iznosi 1,62 KM.
- To znači da su stavovi Stalnog komiteta za finansijsku stabilnost i njihovo prihvatanje od strane Hipo grupacije pod znakom pitanja, jer sada bi taj balon bio samo razlika između tog kursa i onog dogovorenog - pojasnio je Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana