Odgođeno ročište Boske protiv RS

Capital.ba
Odgođeno ročište Boske protiv RS

Banjaluka - Glavna rasprava po tužbi teškoj 2,1 milion KM, koju je banjalučka Robna kuća "Boska" podnijela protiv Republike Srpske, Ministarstva pravde RS i "Krajina osiguranja" Banjaluka, a koja je trebalo da bude održana juče u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci, odgođena je za 19. maj.

Spor RK "Boska", RS i "Krajina osiguranja" traje od 2012, kada je "Boska" tužila RS, Ministarstvo pravde i "Krajina osiguranje" na ime vraćanja stečenog bez osnova. Spor je nastao jer je "Boska" morala isplatiti 1,4 miliona KM "Krajina osiguranju". "Krajina" je tužila "Bosku", a budući da "Boska" nije odgovorila na tužbu, sud je usvojio tužbeni zahtjev i obavezao "Bosku" da plati oko 1,4 miliona.

Međutim, pravni zastupnici "Boske" tvrde da tužbu nikada nije ni dobila i da zbog toga nije mogla ni da dostavi odgovor.

- "Boska" pokušava da dobije nešto što je potpuno nemoguće, odnosno da dokaže da taj tužbeni zahtjev i potraživanje "Krajina osiguranja" nisu bili osnovani - rekao je advokat "Krajina osiguranja" Aleksandar Sajić.

Vlasnik Advokatske kancelarije "Dukić" Ranko Dukić, koji zastupa "Bosku", ubijeđen je da će njegov klijent dobiti spor.

- Za grešku koju je počinio njen organ odgovara RS, a grešku je napravilo Ministarstvo pravde. "Boska" nije dobila tužbu, nije napisala odgovor, tražila je vraćanje u prethodno stanje, što je sud odbio, kao i reviziju koju je podnijela, istakao je Dukić. (Kapital)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana