Od Nove godine jeftinije gorivo

Glas Srpske
Od Nove godine jeftinije gorivo

BEOGRAD - Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je juče da očekuje da gorivo od 1. januara bude jeftinije, istakavši da je ta kompanija spremna za otvaranje tržišta naftnih derivata, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

- Mi smo već delimično modernizovali proizvodne kapacitete kako bismo postigli evropski kvalitet, a modernizovali smo i maloprodajnu mrežu. I zato smatram da je Naftna industrije Srbije u potpunosti spremna za otvaranje tržišta - rekao je Kravčenko.

Kad je riječ o pojeftinjenju goriva, Kravčenko je rekao da može da garantuje da će od 1. januara veleprodajne cijene biti niže, napomenuvši da NIS nije odgovoran za mrežu benzinskih stanica u cijeloj Srbiji.

- Nadam se da će cena u maloprodaji biti niža od Nove godine - rekao je on.

On je istakao da NIS odavno obećava evropski kvalitet goriva koji prodaje.

- Međutim, nismo u mogućnosti da proizvodimo dovoljne količine goriva dok se ne završi rekonstrukcija proizvodnih kapaciteta - naglasio je Kravčenko.

Prema njegovim riječima, NIS će, kao i druge kompanije, uvoziti i prodavati dodatne količine goriva iz uvoza.

Na pitanje da li je postignut konačan dogovor sa domaćim naftašima koji su tražili da ih NIS snabdijeva i poslije liberalizacije tržišta, Kravčenko je odgovorio da nije do kraja postignut dogovor.

- Čak i ako iz nekih razloga ne postignemo značajniji sporazum, uveren sam da ćemo uspeti da pojedinačno snabdevamo dosta privatnika koji će ostati naši klijenti. Nadam se da će do kraja sledeće nedelje svi pregovori za isporuku od januara biti uspešno okončani, a ugovori potpisani - rekao je Kravčenko.

Pumpa

Kravčenko je podsjetio da je u Beogradu prije nekoliko dana otvorena najsavremenija benzinska pumpa u Srbiji.

- Po ugledu na Evropu otvorili smo automatsku benzinsku stanicu gdje vozači dobijaju uslugu po najmodernijim standardima sipanja i plaćanja goriva - rekao je Kravčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana