Očekuje se ekspanzija Delte u Srpskoj

Glas Srpske
Očekuje se ekspanzija Delte u Srpskoj

BEOGRAD - Poslovna ekspanzija srpske kompanije "Delta holding" očekuje se i u Srpskoj, gdje zauzima značajno mjesto u poslovnom svijetu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem u petak u Beogradu prisustvovao proslavi 20 godina postojanja "Delte".

Dodik je rekao da ova kompanija zapošljava više od 1.100 radnika u Srpskoj i da ostvaruje prometom od skoro 200 miliona maraka godišnje.

- To je za nas veoma važan privredni subjekt. Dobri odnosi koje imaju RS i ova kompanija sigurno su garancija za nova ulaganja, kao što je izgradnja tržnog centra u Banjaluci. Znamo da su riješili problem lokacije i da sada treba da se pripreme za izgradnju - rekao je Dodik, prenijela je Srna.

Predsjednik kompanije "Delta holding" Miroslav Mišković rekao je da će u roku od mjesec biti završeni pregovori o prodaji trgovinskog lanca "Delta maksi" "jednoj poznatoj evropskoj kompaniji" i najavio da će novac od prodaje uložiti u razvoj agrara.

Džombić je rekao da je kompanija "Delta" veoma značaj privredni subjekat za Srpsku te dodao da su vrata Vlade RS otvorena za buduću saradnju i sve planove te kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana