Obostrani interes za proširenje saradnje

Agencije
Obostrani interes za proširenje saradnje

BANjALUKA - Projekat kredita Evropske investicione banke za mala i srednja preduzeća, koji se realizuje posredstvom Investicono-razvojne banke Republike Srpske, uspješno se privodi kraju i postoji obostrani interes za proširenje saradnje, konstantovano je danas na sastanku predsjednika Vlade Srpske Aleksandra Džombića i šefa deska EIB-a za zapadni Balkan Volfganga Špielesa, javile su agencije.

Sagovornici su razgovarali i o projektu finansiranja izgradnje dionice autoputa od Banjaluke do Prnjavora i istakli da se pregovori moraju dodatno intezivirati.
Na sastanku je rečeno da je projekat izgradnje vodovoda i kanalizacije u 23 opštine Srpske u fazi raspisivanja tendera za izvođenje radova.
Osim toga, razgovarano je i o projektima izgradnje sistema za odbranu od poplava, projektu izgradnje studentskih domova, kao i o drugim važnim projektima.
Špieles je izrazio zadovoljstvo ekspeditivnošću nadležnih u Republici Srpskoj prilikom implementacije projekata i izrazio spremnost EIB-a za nastavak saradnje.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana