Obama misli i na Srbiju

Glas Srpske

BEOGRAD - Strategija predsjednika SAD Baraka Obame o povećanju izvoznih kapaciteta SAD, obuhvata i Srbiju.

Komercijalni ataše u ambasadi SAD u Srbiji Bredli Harket obavijestio je predstavnike najvećih stranih i domaćih kompanija u Srbiji, članice Američke privredne komore da Nacionalna izvozna inicijativa predsjednika Obame predviđa da se izvoz SAD udvostruči u prekookeanske zemlje u sljedećih pet godina, prenijele su agencije.

Harker je precizirao da se u Srbiji ta inicijativa odnosi na sve veći broj američkih firmi koje traže odgovarajuće renomirane srpske partnere koji bi im pomogli da prodaju svoje proizvode na ovdašnjem tržištu.

 - To će srpskim firmama omogućiti da prodaju nove proizvode i tehnologije svojim kupcima u Srbiji i regionu - rekao je Harket i dodao da se mogućnosti intenzivnije saradnje američkih i srpskih firmi posebno odnose na sektore informacionih tehnologija, zdravstva, proizvodnje, energetike, poljoprivrede i franšizinga.

- Američka privredna komora u Srbiji smatra da je Nacionalna izvozna inicijativa predsednika Obame odlična prilika da se dodatno ojačaju ekonomske i trgovinske veze između Srbije i SAD - izjavio je predsjednik te komore u Srbiji Vladan Živanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana