“Novi urbanistički zavod RS”: Spremni za ispunjavanje ambicioznih planova

Agencije
“Novi urbanistički zavod RS”: Spremni za ispunjavanje ambicioznih planova

Banjaluka - Javna ustanova “Novi urbanistički zavod Republike Srpske” u protekla tri mjeseca pripremila je teren za ispunjavanje ozbiljnih i ambicioznih planova, koji su zacrtani poslije primopredaje imovine od stečajnog upravnika, preko Vlade Srpske, u ruke novog rukovodstva, prenose agencije.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Spomenka Vojnović-Kovačević rekla je da je Zavod, poslije prve faze adaptacije objekta, kojom su se ostvarili neophodni uslovi za rad, završio i formalno-pravne obaveze, čime je stekao status pravnog lica, te da su doneseni i svi akti koji su potrebni za rad, kao što je Statut i Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta.

Osim toga, izrađen je i logo Novog urbanističkog zavoda i Plan nabave do kraja 2012. godine, odobreni od privremenog Upravnog odbora, kao i Pravilnik o radu i Kodeks poslovnog ponašanja.

Prema riječima Vojnović-Kovačević, stekli su se uslovi da se već danas pristupi i potpisivanju ugovora o radu, čime bi se ispunila obaveza ove ustanove o zaposlenju minimalno 25 radnika, 15 licenciranih stručnjaka i deset tehničkog osoblja, koji proističu iz odluke Vlade Srpske o osnivanju Zavoda, prenijele su agencije.

U toku su i pripreme za potpisivanje ugovora za prvi posao “Novog urbanističkog zavoda RS”, a riječ je o izradi projektno-tehničke dokumentacije.

- Pregovori oko uslova i načina izrade ove dokumentacije već su pri kraju, što nas raduje, s obzirom na činjenicu da je u pitanju objekat koji će kao takav biti prvi u nizu referentnih objekata “Novog urbanističkog zavoda RS” - navela je Vojnović-Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana