Novi stečajni postupak u Fabrici šećera

Agencije
Novi stečajni postupak u Fabrici šećera

BIJELjINA - Radnici Fabrike šećera u Bijeljini opredijelili su se za otvaranje novog stečajnog postupka kako bi im bila isplaćena potraživanja od milion maraka, rekao je pravni zastupnik 84 zaposlenih u bijeljinskoj šećerani Faik Muhić, prenose agencije.

- Na današnjem sastanku razmatrali smo dvije mogućnosti - prodaju dijela kapitala fabrike ili pokretanje stečajnog postupka. Odlučili smo se za drugu mogućnost, imajući u vidu da stari stečajni postupak nije okončan na način na koji je to trebalo da bude - rekao je Muhić.
On je dodao da će radnici fabrike formirati udurženje malih akcionara, kako bi zaštitili svoj kapital.
- Dogovorili smo se da napravimo udruženje malih akcionara, kako bi smo zaštitili svoj kapital i na taj način inicirali i indukovali reakciju i države i ostalih suvlasnika da se fabrika spasi - rekao je Muhić.
Komentarišući situaciju u bijeljinskoj šećerani, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Miroslav Milovanović danas je na konferenciji za novinare rekao da Vlada Srpske ne može ništa da učini dok je fabrika u sudskom sporu.
- Dok se ne riješi sudski spor, nama su ruke vezane. Naše namjere su iskrene i sva nastojanja bila su i jesu usmjerena u želji da ona i profunkcioniše - dodao je Milovanović.
On je napomenuo da su mnogi poslovni i inostrani subjekti zainteresovani za ulaganje u bijeljinsku šećeranu, te da Zemljoradnička zadruga “Janković” iz Hrvatske ima prioritet.
- ZZ “Janković” učestvovala je u investicijama i oni su ozbiljni investitori, tako da ćemo prvo sa njima razgovarati, ali kada se riješi taj sudski spor - dodao je Milovanović.
Radnici Fabrike šećera u Bijeljini ne rade od februara prošle godine, a protiv većinskog vlasnika šećerane Zorana Ćopića vodi se istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana