Novi pad cijena goriva u Srpskoj

M. Č.
Novi pad cijena goriva u Srpskoj

Banjaluka - Cijene goriva na najvećim benzinskim pumpama u RS juče su ponovo pale, a vozači plaćaju i do osam feninga manje za litar.

Predsjednik Udruženja distributera nafte i naftnih derivata Semberije i Majevice i direktor benzinskih pumpi "Nešković" Miro Škiljević kaže da su cijene korigovane zahvaljujući jeftinijim derivatima u rafinerijama.

- Ipak, na berzama je cijena sirove nafte neznatno povećana, tako da za sada ne mogu prognozirati kako će se stvari dalje odvijati - rekao je Škiljević.

Na "Nešković" pumpi u Banjaluci cijena "euro dizela" juče je u odnosu na prošlu sedmicu bila niža za šest feninga i iznosi 1,74 KM. Ostale vrste goriva su ostale na istom nivou, tako da "benzin 95" košta 1,80, a "benzin 98" je 1,90 KM. Cijene su niže i na benzinskoj pumpi "Super petrol", gdje je "euro dizel" pojeftinio za tri feninga, na 1,80, cijena "benzina 95" je niža za sedam feninga i iznosi takođe 1,80, dok je "benzin 98" jeftiniji za osam feninga i košta 1,90 maraka. Na "Nestro petrolu" snižena je cijena "euro dizela 5", koji košta 1,99 KM.

Gorivo je u posljednjih mjesec i po pojeftinilo u nekoliko navrata pa se cijena spustila na višegodišnji minimum.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana