Novi modni milijarderi

Tanjug
Novi modni milijarderi

Rast potražnje za "Zarinim" haljinama od 100 dolara i "Pradinim" torbama od 3.000 dolara na tržištima u ekspanziji stvorilo je tri nova milijardera iz zemalja koje su u centru evropske dužničke krize, preneo je Blumberg.

Španjolka Sandra Ortega Mera, 44-godišnja unuka Amansija Ortege, najbogatijeg Evropljanina, ima bogatstvo od 1,1 milijardu dolara, prema BBI-u (Bloomberg Billionaires Index).

Ortega Mera je vlasnica španske tekstilne kompanije "Inditex SA" (Industia de Textil SA), najveće svjetske firme koja se bavi maloprodajom odjeće i vlasnika lanca odjeće "Zara".

Vrijednost "Zarine" akcija ostvarila rast od 58 odsto ove godine, iako nezaposlenost u Španiji odakle potiče iznosi oko 20 odsto

Marina Prada i njen brat Alberto Prada Bjanki, unuci Marija Prade, osnivača italijanske modne kuće "Prada SpA " (1913. godine) imaju bogatstvo od po 2,6 milijardi dolara svako.

Vrijednost akcija tog italijanskog proizvođača luksuzne robe povećana je za 75 odsto za godinu dana na Berzi u Hongkongu.

Italijanska vlada je, međutim, objavila u septembru da će bruto domaći proizvod te zemlje vjerovatno biti u padu za 2,4 odsto ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana