Novi let na relaciji Sarajevo-Moskva

Srna
Novi let na relaciji Sarajevo-Moskva

Sarajevo - Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio avion "superdžet 100" kompanije "Moskovia erlajns", čime je ozvaničeno otvaranje nove linije Moskva–Sarajevo–Moskva.

Direktor sarajevskog Aerodroma Ivan Veličan rekao je da je otvaranje ove aviolinije dokaz da BiH postaje zanimljiva turistička destinacija.

Ističući da je ove godine Aerodrom ostvario izvanredne poslovne rezultate, on je naveo da će Aerodrom pružiti punu tehničku i marketinšku podršku novouspostavljenoj liniji.

Direktor aviokompanije "Moskovia erlajns" Mihael Aleksejev izjavio je na konferenciji za novinare da se na ovom projektu radilo dugo i da je izuzetno zadovoljan njegovom realizacijom.

Ambasador BiH u Bjelorusiji sa sjedištem u Moskvi Ivan Barbalić istakao je da je riječ o "istorijskom letu", jer je ovo prvi put da je uspostavljena ova aviolinija i da predstavlja dobru priliku za turiste i poslovne ljude.

On je izrazio nadu da će se otvaranjem ove linije pojačati turistički potencijali i ruske investicije u BiH i obrnuto.

"Veliki korak koji smo gradili godinu dana ostvaren je danas", naglasio je Barbalić, napominjući da za početak postoji poslovni duh i kreativnost.

Pomoćnik ministra inostranih poslova BiH za bilateralne poslove Amer Kapetanović napomenuo je da je uveden bezvizni režim sa Rusijom na 30 dana, odnosno da postoji zakonski okvir za unapređenje saradnje, te izrazio nadu da će ruski tur-operatori intenzivirati posjetu BiH.

"Ruski turisti nisu među deset žtop turistaž u BiH, ali se nadam da će to uskoro biti", rekao je Kapetanović i napomenuo da se broj ruskih investitora sa četvrtog mjesta "popeo" na peto.

Konferenciji za novinare pristustvovali su i predstavnici ruskih i  turističkih organizacija iz BiH koji su izrazili nadu da će osvojiti tržište BiH.

Oko 70 odsto putnika današnjeg leta čine turisti, koji će biti smješteni u hotele na Jahorini.

Avioni na redovnoj liniji Moskva–Sarajevo–Moskva letjeće jednom sedmično, i to petkom, u oba pravca, a povratna karta iznosi oko 370 evra.

Let traje oko tri časa, a avioni "Moskovia erlajnsa" slijeću na moskovski aerodrom Domadjedovo.

Menadžer Hotela "Termag" Dragan Jakić rekao je juče Srni da je organizovani dolazak prve grupe gostiju iz Rusije, koji stižu na Jahorinu, veliki iskorak za turizam na Jahorini i u Republici Srpskoj.

On je istakao da su Olimpijski centar "Jahorina", Udruženje hotelijera i Hotel "Termag" svojim marketinškim nastupima u Moskvi znatno doprinijeli ovom turističkom projektu i otvaranju domaćeg tržišta za ruske klijente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana