Novi identitet Krajinapetrola uz provjeren kvalitet

Željka Kokot
Novi identitet Krajinapetrola uz provjeren kvalitet

Banjaluka - Benzinska pumpa "Krajinapetrola" u Čelincu dobila je u kratkom vremenskom roku potpuno novi vizuelni identitet, a u narednom periodu ovo preduzeće planira uređenje još nekoliko prodajnih objekata.

Na ovoj benzinskoj pumpi izmijenjeni su rezervoari, proširena nadstrešnica i uvedena usluga prodaje auto-gasa. Tokom renoviranja pumpe kupcima je nesmetano pružana kvalitetna usluga.

Direktor "Krajinapetrola" Milovan Bajić kaže da je izuzetno zadovoljan izgledom renovirane pumpe.

- Ona će novim modernim izgledom uljepšati dionicu puta od Banjaluke do Doboja. Kupcima će biti dostupni kvalitetni naftni derivati i auto-gas - istakao je Bajić.

"Krajinapetrol" planira da nastavi sa modernizacijom prodajnih objekata, a prva na redu trebalo bi da bude benzinska stanica u banjalučkom naselju Borik.

- Ona će takođe dobiti potpuno novi i moderan izgled, a poboljšanjem kvaliteta usluga opravdaćemo povjerenje naših potrošača i izaći maksimalno u susret njihovim potrebama - rekao je Bajić.

Poslije toga će na red za renoviranje doći i druge benzinske pumpe, ali će dinamika tih radova, prema Bajićevim riječima, zavisiti isključivo od procesa uknjiženja imovine. Problem, međutim, predstavlja što su sporove sa INA Zagreb domaći sudovi obustavili, čime je donekle stopiran i proces modernizacije i promjene vizuelnog identiteta pojedinih objekata. "Krajinapetrol" je osim benzinske pumpe u Čelincu renovirao i stanice u banjalučkom naselju Lazarevo, Prijedoru, Kneževu i Prnjavoru, a izgrađena je i nova benzinska pumpa u Gradišci.

- Glavni razlozi što proces renoviranja pumpi nije išao intenzivnije, nisu nemoć i loši poslovni rezultati "Krajinapetrola" već nezavršeni procesi uknjiženja imovine - kaže Bajić i naglašava da je "Krajinapetrol" samo djelimično privatizovan i da najveći udio u vlasništvu posjeduje Akcijski fond RS.

Garant kvaliteta u poslovanju sa tečnim naftnim gasom je i četrdesetogodišnja tradicija i iskustvo "Krajinapetrola", koji posjeduje vlastitu punionicu boca za domaćinstvo sa visokim stepenom sigurnosti.

- Nadam se da će uskoro zakonom i pravilnicima ovaj sektor biti bolje uređen. Očekujem i da će biti uspostavljena laboratorija za kontrolu kvaliteta gasa, odnosno njegove čistoće i sastava - kaže Bajić.

"Krajinapetrol" je 2015. godinu završio sa malim iznosom dobiti, ali u menadžmentu ističu da je ona zadovoljavajuća, ako se uzmu u obzir uslovi i konkurencija u kojoj posluju.

- Očekujemo da će tržište idućih godina biti uređenije, jer su usvojeni i propisi koji zabranjuju prodaju lož-ulja na benzinskim pumpama, što je nama stvaralo velike probleme i predstavljalo nelojalnu konkurenciju - istakao je Bajić.

Uvezan poslovni lanac

"Krajinapetrol" posjeduje 16 benzinskih pumpi, punionicu tečnog naftnog gasa, skladište naftnih derivata i vlastiti vozni park. Preduzeće zapošljava 150 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana