Novi cjenovnik od iduće sedmice

T. Š.
Novi cjenovnik od iduće sedmice

BANjALUKA - Novi cjenovnik tehničkog pregleda vozila u Republici Srpskoj, prema kojem će cijena ove usluge porasti za deset maraka, počeće se primjenjivati od iduće sedmice, najavili su u Asocijaciji stanica tehničkog pregleda iz RS.

- Svjesni smo ekonomskog stanja u društvu pa smo išli sa razumnim povećanjem od maksimalno deset KM po vozilu. Cijena tehničkog pregleda koja sada za automobil iznosi 45 KM biće povećana na 55 KM, a za kamione sa 82 KM na 90 maraka - istakao je predsjednik Upravnog odbora Asocijacije stanica tehničkog pregleda iz RS Ilija Šerbedžija.

On je dodao da je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH usvojilo cjenovnik koji je jedinstven za cijelu BiH, te da su na ovaj nepopularni korak bili primorani zbog povećanja troškova poslovanja.

- Kako smo u proteklom periodu imali dodatna ulaganja u opremu za tehnički pregled, obavezno zapošljavanje najmanje jednog diplomiranog inženjera saobraćajne ili mašinske struke, fiskalizaciju, te prelazak na elektronsku kontrolu tehničke ispravnosti vozila, bili smo primorani da podnesemo zahtjev za povećanje cijena tehničkog pregleda - istakao je Šerbedžija.

On je dodao da je i ovim povećanjem, cijena tehničkog pregleda u RS i FBiH najniža u regionu.

Osim poskupljenja tehničkog pregleda, u maju će se razmatrati i uvođenje novog premijskog paketa za osiguranje vozila, a ranije je najavljeno da bi osiguranje automobila moglo poskupjeti za oko 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana