Nove usluge za korisnike Telekoma Srpske

Glas Srpske
Nove usluge za korisnike Telekoma Srpske

BANjA LUKA - Preduzeće "Telekom Srpske" trenutno ima oko 1.100.000 korisnika mobilne telefonije u BiH, tržišno učešće kompanije u oblasti mobilne telefonije u BiH je oko 38 odsto, a do kraja 2009. godine građanima BiH biće omogućeno korišćenje svih usluga koje se danas mogu sresti na tržištima razvijenih zemalja zapadne Evrope.

Ovo je u intervjuu Srni istakao Predrag Ćulibrk, generalni direktor "Telekoma Srpske".

"Telekom Srpske" planira da uvede nove usluge i u fiksnoj i u mobilnoj telefoniji. Tokom sljedeće godine "m:tel" planira da plasira mreže treće generacije u mobilnoj telefoniji kao i interaktivnu IP televiziju preko ADSL tehnologije.
Poslovnu 2008. godinu "Telekom" je, naglašava Ćulibrk, prema procjenama, završio sa 50 odsto većom dobiti u odnosu na 2007.
Uspjeh "Telekoma" ogleda se i u činjenici da je u FBiH broj korisnika mobilne telefonije sa oko 10.000, koliko ih je bilo prije privatizacije ovog telekoma, povećan na 170.000 korisnika.
- Bez obzira na ekonomsku krizu, o kojoj se u ovom trenutku mnogo govori, "m:tel" će i u narednoj godini nastaviti sa značajnim investicijama i pokušati da doprinese da opšta ekonomska slika zemlje bude što bolja - ističe Ćulibrk.

"Telekom Srpske" spremno će se, dodao je, suočiti sa novim izazovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana