Nova radna mjesta u industrijskim zonama

K. Ć.

BRATUNAC - Skupština opštine Bratunac usvojila je na posljednjoj sjednici odluku o određivanju lokacije za gradnju novog mosta, koji će povezivati ovu i opštinu Ljubovija u Srbiji. Na lokalitetu Ade, za tu namjenu i zemljište za industrijsku zonu, biće otkupljeno 40 hektara zemlje.

To je "Glasu Srpske" potvrdio predsjednik Skupštine opštine Mustafa Golić koji je podsjetio da je ova opština ranije kupila zemljište površine 28.580 kvadrata za drugu industrijsku zonu na lokalitetu Ciglane.

- Očekujemo nova ulaganja u proizvodne i prerađivačke kapacitete, te otvaranje novih radnih mjesta u Bratuncu. Ponudićemo povoljnije uslove zainteresovanim investitorima i u najskorije vrijeme razmotrićemo mogućnost određenih beneficija, kao i umanjenje komunalnih taksi - rekao je Golić.

On smatra da bratunačka skupština treba da izmijeni Odluku o komunalnim taksama, koja je donesena u martu 2003. godine.

- U toj odluci nije predviđena mogućnost da se ljudima, koji su zainteresovani za otvaranje proizvodnih kapaciteta, daju određene olakšice prilikom registracije. Opština bi trebalo da razmotri mogućnost oslobađanja u prvoj godini, kako bi se pospješilo otvaranje novih preduzeća i novih radnih mjesta - smatra Golić.

Dodaje da opština na taj način, kao i umanjenjem komunalnih taksi, ne bi izgubila značajniji prihod. Golić je uvjeren da bi bratunačka opština imala mnogo veću korist ako bi došlo do otvaranja proizvodnih i prerađivačkih pogona, jer bi oni uslovila otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje ljudi.

Razvoj regije

Golić smatra da bi izmjena postojeće odluke, izgradnja novog mosta na Drini i ustupanje zainteresovanim ulagačima zemljišta u novim industrijskim zonama znatno doprinijelo ekonomskom razvoju opštine Bratunac, kao i cijele regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana