Nova banka dobitnik priznanja za najveći plasman kredita u privredi

GS
Nova banka dobitnik priznanja za najveći plasman kredita u privredi

BANjALUKA - U okviru manifestacije „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020. godinu“ koja je održana 19. maja 2021. godine u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, Novoj banci AD Banjaluka dodijeljeno je posebno priznanje za najveći plasman kredita u privredi Republike Srpske u 2020. godini.

-Iako smo kreditirali privredu cijele BiH, istakao bih da smo tokom prošle godine u privredu Republike Srpske plasirali 677,3 miliona KM kredita. Trudimo se da nas poslovni partneri prepoznaju po ekspeditivnosti, brzini reakcije na njihove potrebe i zahtjeve, kao i našom savjetodavnom ulogom, kada je upravljanje finansijama u pitanju. Nastavili smo sa istom praksom i ove godine. Kreditiranjem naših klijenata, ne samo da dajemo povjerenje, već i preuzimamo obavezu da budemo partner u dugom vremenskom periodu. Nismo uvijek kreditirali zbog razvojnih ciljeva, već ponekad i da bi sačuvali biznis naših klijenata -  izjavio je predsjednik Uprave Nove banke Siniša Adžić.

Dodaje da biti partner znači biti uvijek tu i kada prave razvojne korake, ali i kada rješavaju probleme.

-To nas razlikuje od drugih. To stoji iza potpisa najveće domaće banke. Naš cilj je da se klijenti kod nas osjećaju kao kod svoje kuće, da smo im uvijek dostupni i da im odnos sa bankom ne izaziva stres, već osjećaj povjerenja i slobode u bilo kojoj poslovnoj komunikaciji. Jedna od naših bitnih vrijednosti je jednostavnost – naglasio je Adžić.

Nova banka je i proteklih godina bila dobitnik brojnih priznanja za kvalitet i rezultate poslovanja, a u toku prošle godine dobitnik je priznanja Commerzbank AD, jedne od najvažnijih i najuglednijih finansijskih institucija u Evropi, koja je Novoj banci uručila prestižnu nagradu Commerzbank STP Anjard 2019, kao potvrdu izvrsnosti i preciznosti u procesu komercijalnih plaćanja i finansijskih transfera iskazanu tokom 2019. godine. Osim toga, Nova banka je u prošloj godini dobila priznanje Zlatni BAM, kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana