Nježić: Uskoro moguća presuda

Agencije
Nježić: Uskoro moguća presuda

BANjALUKA - Stečajni upravnik Fabrike alatnih mašina “Jelšingrad” Banjaluka Aleksa Nježić rekao je da očekuje da će u nastavku glavnog ročišta po tužbi banjalučke firme “Euromotor” protiv ''Jelšingrada'' pred banjalučkim Okružnim privrednim sudom biti razmotren nalaz vještaka, a zatim i donesena konačna presuda u ovom predmetu, javile su agencije.

Nježić je izjavio novinarima da priznata potraživanja “Euromotora” iznose oko 2,5 miliona KM, ali da su do sada sa sudskog depozita u korist “Euromotora” skinuta sredstva od oko 1,4 miliona KM.
Pravni zastupnik “Euromotora” Zoran Bubić rekao je novinarima da je to preduzeće u ovom sudskom postupku jedan od ''ojađenih'' povjerilaca bivše firme FAM “Jelšingrad”, koja je u stečaju.
Bubić je istakao da priznato potraživanje “Euromotora” iznosi 2,5 miliona KM i da je sada glavni predmet ovog spora da li će taj iznos naplatiti u opštem isplatnom redu prema stečajnim pravilima gdje bi “Euromotor”, umjesto 2,5 miliona KM, ostvario 200.000 do 300.000 KM, ili će se to potraživanje namiriti po osnovu razlučnog prava u kojem bi se “Euromotor” namirio u cijelosti.
- U dosadašnjem toku stvari “Jelšingrad” je naplatio dio svojih potraživanja u izvršnom postupku, a još nenaplaćeni dug prema “Euromotoru” iznosi oko 900.000 KM - zaključio je Bubić.
U banjalučkom Okružnim privrednim sudom danas je održana glavna rasprava po tužbi preduzeća “Euromotor” Banjaluka protiv FAM “Jelšingrad” Banjaluka u stečaju na kojoj su saslušani zastupnici tuženog i tužioca.
Postupajući sudija u ovom predmetu Staša Tomić nastavak glavnog ročišta zakazala je za 19. april, kada će biti saslušan sudski vještak geodetske struke i razmotreni novi dokazi u ovom predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana