Niče fabrika vode kod Srpca

D. J.
Niče fabrika vode kod Srpca

Srbac - Laktaška firma "Akva tim" počela je u petak izgradnju fabrike za proizvodnju flaširane vode u Gornjim Srđevićima kod Srpca čija je vrijednost oko tri miliona maraka.

U ovom pogonu biće zaposleno oko 20 radnika, a očekuje se da će radovi biti završeni do kraja septembra. Gradnja je počela na parceli nedaleko od izvorišta Vrijeska u vlasništvu preduzeća "Vodovod" iz Srpca sa kojeg se pitkom vodom snabdijeva šest sela sa oko hiljadu domaćinstava.

- Ovo je odlična prilika da napunimo budžet kroz vodne doprinose koji ostaju opštini, ali i da zaposlimo jedan broj ljudi. Omogućili smo sve uslove "Akva timu" da izgradi ovaj pogon, jer samo oživljavanjem privrede možemo izvući opštinu iz krize - rekao je načelnik Srpca Drago Ćirić.

On je dodao da novi proizvodni objekat neće praviti nikakve smetnje "Vodovodu" jer će u početku biti korišćen kapacitet izvora od tri litra u sekundi, a izvorište Vrijeska radi pet puta većim kapacitetom.

- Jedan beogradski institut je nedavno obavio istraživanje na ovom lokalitetu i utvrdio da se radi o izvanrednom kvalitetu vode, koja je po tom parametru druga na području Srbije i BiH - istakao je Ćirić i dodao da investitor iz Laktaša ima namjeru da udvostruči proizvodnju vode.

Pogon

Drago Ćirić je najavio da bi do kraja ove godine moglo biti otvoreno najmanje 200 radnih mjesta u privredi jer je u pripremi otvaranje slovenačkog pogona za preradu voća i povrća u Crnaji i fabrike za proizvodnju parketa u Prijebljezima. U toku su i pregovori o otvaranju pogona za proizvodnju tapaciranog namještaja u Sitnešima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana