Nerealan zahtjev institucija BiH za povećanje budžeta

Tanja Šikanjić
Nerealan zahtjev institucija BiH za povećanje budžeta

BANjALUKA - Zahtjev zajedničkih institucija BiH koje traže povećanje budžeta za oko 120 miliona KM sa jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje BiH u odnosu na prošlu godinu je nerealan.

Ovo je juče istakao predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić, tokom razgovora sa direktorom Svjetske banke za BiH i regionalnim koordinatorom za zemlje jugoistočne Evrope, regije Evrope i centralne Azije Džejn Armitraž.

- Republika Srpska je imala nekoliko konstruktivnih prijedloga koji su u skladu sa mjerama štednje na kojima insistiraju međunarodne finansijske institucije. Međutim, prijedlog nije prihvaćen od strane predstavnika zajedničkih institucija BiH - naglasio je Džombić.

Tokom sastanka je potvrđena dobra saradnja Srpske sa Svjetskom bankom, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Armitraž je rekla da želi nastavak saradnje, posebno u dijelu budžetske podrške, a najavljena je i mogućnost novih projekata.

- Dogovoreno je da početkom maja budu održani sastanci predstavnika Svjetske banke, Srpske i BiH o nastavku saradnje - navodi se u saopštenju.                             

Džombić i Armitraž su razgovarali i o globalnom fiskalnom okviru za BiH i mogućnostima što skorijeg usvajanja.

Tokom sastanka, kome je prisustvovao i ministar finansija RS Zoran Tegeltija, razgovarano je i o formiranju vlasti u Federaciji BiH i na nivou zajedničkih institucija BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana