Nepoznat datum spajanja

M. Č.
Nepoznat datum spajanja

BANjALUKA - Iako je pripajanje "Poštanske štedionice" Banjaluka, "Poštama RS" bilo najavljeno krajem aprila ili početkom maja, to se još nije dogodilo, a novi datum do kojeg bi taj proces trebalo da bude završen još nije poznat.

Predsjednik Skupštine akcionara "Poštanske štedionice" Goran Madžar istakao je da je završena procjena vrijednosti "Poštanske štedionice" i "Pošta Srpske".

- Završena je procjena imovine oba preduzeća, a preostalo je još da se obavi procjena zamjenjivosti akcija, poslije čega bi Narodna skupština RS trebalo da donese odluku o pripajanju "Poštanske štedionice" "Poštama RS" - naglasio je Madžar.

On je rekao da je pripajanje "Poštanske štedionice" trebalo da se obavi još početkom decembra, te da je na prolongiranje roka uticao veliki posao koji su trebalo da obave "Pošte" jer imaju oko 260 objekata.

- "Štedionica" je spremna za pripajanje, a očekuje se još odluka "Pošta". Pripajanjem "Štedionice" "Poštama RS" stvorili bi se određeni preduslovi i za otvaranje Post banke - istakao je Madžar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana