Nepotrebno još jedno ministarstvo

Ž. D. - D. K.
Nepotrebno još jedno ministarstvo

SARAJEVO - Za sada apsolutno nije potrebno formiranje ministarstva poljoprivrede na nivou BiH, rekao je "Glasu Srpske" ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radivoje Bratić.

On je ovo rekao povodom izjave visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, juče u Sarajevu na sjednici "Parlamenta za Evropu", da bi trebalo razmišljati o formiranju ministarstva poljoprivrede na nivou BiH.

Incko je kazao da BiH ima izuzetne uslove za proizvodnju i izvoz bilja, mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i da je poljoprivreda razvojna šansa, te da bi bilo korisno da se formira i ministarstvo poljoprivrede BiH.

Ministar Bratić kaže da se slaže sa mišljenjem visokog predstavnika u BiH da postoje izuzetni uslovi za razvoj poljoprivrede, ali da ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH nije potrebno.

- Važno je da iskoristimo postojeće kapacitete na najbolji mogući način, a ako oni postanu uski nije problem da razmislimo šta nam je dalje raditi. Za sada apsolutno nije potrebno formiranje ovog ministarstva na nivou BiH, da bismo postali efikasniji - naglasio je Bratić i dodao da ne postoji razlog da se osniva ministarstvo "koje će da zaposli šezdesetak ljudi, koji nemaju šta da rade".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana