Nema zainteresovanih za kupovinu kapitala Jelšingrada

M. M.
Nema zainteresovanih za kupovinu kapitala Jelšingrada

BANjA LUKA - Na tender za privatizaciju o prodaji više od 60 odsto kapitala u Fabrici alatnih mašina "Jelšingrad" iz Banje Luke, koji je zatvoren juče, nije se javio nijedan kupac - saznaje "Glas Srpske" u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske. Prema informacijama iz IRB-a, ovo je drugi privatizacijski tender za prodaju državnih dionica u "Jelšingradu" koji je proglašen neuspjelim, i naredni koraci u privatizaciji zavisiće isključivo od Vlade RS koja je vlasnik većinskog kapitala u "Jelšingradu".

- Nakon zatvaranja tendera, sagledaće se sa menaymentom i predstavnicima Sindikata ovog preduzeća daljne mogućnosti za nastavak funkcionisanja preduzeća - izjavio je pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Đuro Grbić.

On je naveo da dugovi u "Jelšingradu" iznose oko 22 miliona maraka, od čega je dug prema radnicima 5,1 milion maraka, što u uslovima svjetske ekonomske krize predstavlja dodatno opterećenje za privatizaciju ovog preduzeća. U Sindikatu "Jelšingrada" poručili su da će, ukoliko Vlada RS ne predloži konkretna rješenja za privatizaciju ovog preduzeća, 27. maja stupiti u generalni štrajk. 

                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana