Nema masovne zloupotrebe kartica

Glas Srpske
Nema masovne zloupotrebe kartica

BEOGRAD - Tužilac za visokotehnološki kriminal Srbije Branko Stamenković izjavio je da u Srbiji nije bilo masovne zloupotrebe platnih kartica.

- Možemo reći da eventualno postoje određeni pojedinačni slučajevi zloupotrebe platnih kartica na našoj teritoriji, ali da nema masovne zloupotrebe - kazao je on za RTS.

Stamenković je naveo da postoje neki izolovani slučajevi na kojima tužilaštvo i policija aktivno rade.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da srpska policija provjerava moguću zloupotrebu platnih kartica i nada se da će uskoro biti preciznih informacija o tom slučaju.

Dačić je rekao da su, prema policijskim saznanjima, Rajfajzen, Unikredit i Hipo Alpe Adria banka privremeno blokirale kartice korisnika, dok Komercijalna, Banka Inteza i Sosijete ženeral nadziru jedan broj korisničkih viza kartica.

Zbog napada hakera na bazu podataka sa platnih kartica, nekoliko banaka u Srbiji, iz bezbjednosnih razloga, blokiralo je klijentima kartice. U bankama tvrde da ničiji novac nije ugrožen i da će građani sljedeće sedmice nove kartice dobiti besplatno.

Crnogorske banke su odlučile da povuku visa kartice svih klijenata koji su proteklih godinu makar jednom koristili karticu na OMV pumpama u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana