Neizvjesna ponuda za srpski Telekom

Glas Srpske
Neizvjesna ponuda za srpski Telekom

BEČ - Generalni direktor "Telekoma Austrija" Hanes Ametsrajter rekao je da ova kompanija još nije donijela odluku da li će poslati ponudu za kupovinu 51 odsto akcije "Telekoma Srbija".

On je za bečki ekonomski dnevnik "Virtšaftsblat" rekao da austrijski "Telekom" tek počinje da analizira podatke u vezi sa mogućnom kupovinom akcija u "Telekomu Srbija".

- Ako brojke ne budu dobre, nećemo predati ponudu - naglasio je Ametsrajter, prenio je Tanjug.

"Telekom Austrija" jedna je od sedam kompanija koje su otkupile tendersku dokumentaciju za srpsko telekomunikaciono preduzeće.

Ametsrajter ističe da još postoje mnogi nepoznati parametri kada se radi o prodaji srpske kompanije.

- Još nije sigurno da li će na tender dospjeti 51, 80 ili čak 100 odsto "Telekom Srbija" - dodao je direktor austrijske kompanije.
Bečki list podsjeća da srpska vlada trenutno drži 80 odsto "Telekoma", dok 20 odsto udjela ima grčki operater OTE, u kome  30 procenata pripada njegovom suvlasniku "Dojče telekomu".

Prema riječima direktora austrijskog "Telekoma", ekspanzija na Balkan biće u budućnosti važna za podsticanje rasta te kompanije.

- Mi stalno osmatramo da li postoje kandidati za preuzimanje - rekao je Ametsrajter.

"Virtšaftsblat" ističe da još nije ni jasno da li austrijski telekom operater, ako otkupi "Telekom Srbija", može da nastavi rad sa svojom sestrinskom firmom "Vip mobajl".

Ametsrajter je naglasio da želi na zadrži "Vip mobajl".

Tendersku dokumentaciju za srpsku kompaniju, osim "Telekom Austrija" do sada je otkupilo još telekom operatera, i to "Dojče telekom", "Frans telekom", "Amerika mobil", "Veder investments", "Turksel" i "Vimpelkom".

"Telekom Srbija" posjeduje i telekomunikacione kompanije "M:tel" u Crnoj Gori i "Telekom Srpske" u Republici Srpskoj.

Rok

Vlada Srbije produžila je početkom sedmice rok za dostavljanje ponuda za kupovinu 51 odsto akcija kompanije do 21. marta 2011. godine i to na prijedlog privatizacionog savjetnika, kako bi se zainteresovanim kompanijama dalo dovoljno vremena za sastavljanje ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana