Nedeljko Čubrilović: Hrvatska koči gradnju mosta

Agencije
Nedeljko Čubrilović: Hrvatska koči gradnju mosta

Banjaluka - Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da izgradnja mosta na Savi kod Gradiške neće početi do sredine 2015. godine.

- Hrvatska se, potpomognuta politikom iz Sarajeva, oglušila na sva naša traženja i molbe za početak izgradnje mosta - rekao je Čubrilović napomenuvši da Hrvati kažu da još čekaju novac za izgradnju mosta koji im je obećala EU.

Podsjetio je da RS više od tri godine ima obezbijeđene uslove za početak izgradnje mosta na Savi, javila je Srna.

- Imamo obezbijeđen novac, projekat za izgradnju mosta radio je Građevinski fakultet iz Zagreba, dok su njegovu reviziju izvršile "Hrvatske ceste" i institucije Srpske. Sa naše strane sve je spremno osim što ne postoji dobra volja Hrvatske da počne izgradnja - dodao je Čubrilović.

Most na Savi kod Gradiške trebalo bi da spoji autoput Banjaluka-Gradiška sa autoputem Zagreb-Beograd. Predračunska vrijednost pokazala je da bi gradnja mosta i pristupnih saobraćajnica trebalo da košta oko 50 miliona evra.

Čubrilović je izjavio da bi za četiri do pet mjeseci trebalo da počne naplata putarine na autoputu Banjaluka-Gradiška.

- Naplatne kućice biće postavljene između dva tunela. Studija je pokazala da je to najpogodnije mjesto za njihovo postavljanje, jer je riječ o otvorenom sistemu naplate - rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana