“Natura-milk” novi brend “Mlijekoprodukta”

Agencije
“Natura-milk” novi brend “Mlijekoprodukta”

Kozarska Dubica - U preduzeću “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice počela je proizvodnja i distribucija novog brenda mlijeka “Natura-milk”, potvrdio je danas predstavnik tog preduzeća Nenad Vukić, prenose agencije.

On je pojasnio da proizvodnja i distribucija novog brenda predstavlja naredni korak u akviziciji mliječnog biznisa preduzeća “Natura Vita” iz Blatnice kod Teslića, sa kojom su kompanije “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i “Imlek” iz Beograda početkom juna potpisale ugovor vrijedan osam miliona evra.

Vukić je istakao da je u preduzeću “Mlijekoprodukt”, najvećoj mljekari na teritoriji BiH, povećana proizvodnja i zaposleno 30 novih radnika, koji su raspoređeni po distributivnim centrima u Doboju, Brčkom, Aleksandrovcu i sjedištu mljekare u Kozarskoj Dubici.

- Radimo proizvodnju sira, mlijeka, pavlake i jogurta. Osim toga konstantno radimo na podizanju standarda i kvaliteta i opravdano se možemo pohvaliti našim proizvodima - rekao je Vukić.

On je najavio novu investiciju preduzeća na području Kozarske Dubice, odnosno izgradnju novog pogona sa hladnjačom.

- Naše preduzeće sigurno doprinosi razvoju opštine, s obzirom da sada zapošljava više od 280 radnika i da dnevna prerada mlijeka iznosi 230.000 litara - rekao je Vukić i dodao da se otkup mlijeka vrši u 30 opština u Srpskoj od oko 5.000 dobavljača.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz pohvalio je poslovanje tog preduzeća i naglasio da opština i u budućem periodu stoji na raspolaganju za poboljšanje poslovnog ambijenta.

On je najavio da će za tri mjeseca u Kozarsku Dubicu doći izraleski stručnjaci iz programa Ministarstva inostranih poslova - Mashav, koji će organizovati seminar u vezi sa razvojem mljekarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana