Napravili štetu od 40,5 miliona evra

V. K.
Napravili štetu od 40,5 miliona evra

GRAC - Pred kaznenim sudom u Gracu juče je počelo suđenje bivšim menadžerima "Hipo Štajermarka" Piteru Šmitu i Francu Frantiseku zbog gubitka od 40,5 miliona evra u poslovanju sa lizingom u Hrvatskoj i BiH, prenijele su agencije.

U Hipo Alpe Adria banci u Banjoj Luci juče su kazali da Hipo Grup Alpe Adria i njene kćerke banke, kao i lizing društva nemaju ništa zajedničko, niti su u bilo kakvoj vlasničkoj vezi sa austrijskom kompanijom "Hipo lizing Štajermark".

- Hipo Alpe Adria banka Banja Luka, kao društveno odgovorna kompanija, želi na vrijeme informisati svoje klijente da nemaju razloga za bilo kakvu zabrinutost u slučaju pomenute lizing kompanije iz Austrije.  Riječ je o sasvim drugom pravnom subjektu, jer u Austriji i Njemačkoj posluje mnoštvo finansijskih institucija koje u svom nazivu imaju riječ ili prefiks "Hipo", s obzirom na to da taj pojam na njemačkom govornom području označava prvenstveno hipotekarne finansijske institucije, tj. institucije koje kredite obezbjeđuju prvenstveno hipotekama - rekli su u banjolučkoj Hipo banci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana