Najugroženija tekstilna industrija

S. D.
Najugroženija tekstilna industrija

MRKONjIĆ GRAD - Mjere za ublažavanje posljedica svjetske ekonomske krize, koje su ministri u Vladi RS juče predstavili u pojedinim opštinama Republike Srpske, prvenstveno treba da amortizuju udar svjetske krize na tekstilnu, kožarsku, drvoprerađivačku i obućarsku industriju.

Kako je zaključeno na raspravama u Mrkonjić Gradu i Jezeru, za mjere Vlade RS posebno su zainteresovani privrednici iz pomenutih oblasti koji su nudili i neka konkretna rješenja.

Ministar za porodicu, omladinu i sport RS Proko Dragosavljević istakao je da će svoj program morati da sačine i lokalne zajednice kako bi i one mogle da pomognu privredi.

Privrednici u Mrkonjić Gradu su naveli da se proces proizvodnje odvija u fabrici obuće "Bema" i konfekciji "Midteks" u Podbrdu, a u konfekciji "Mladost" od kraja prošle godine ne radi oko 250 radnika, što je veoma poražavajuće. Za drvoprerađivački sektor najveći problem predstavlja nedostatak sirovine.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović
rekao je u Donjem Duboviku da će se Vlada RS protiv krize boriti i investicijama. On je najavio krupne investicije u infrastrukturu, prvenstveno modernizaciju putne mreže, te u energetski sektor.  Rasprave su održane i u Ribniku, Petrovcu i Istočnom Drvaru, kao i u Modriči i u Vukosavlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana