Najpoznatiji američki brendovi

Tanjug
Najpoznatiji američki brendovi

Najpatriotskiji američki brend je Džip (Jeep), dok se časopis Plejboj (Playboy) našao među 50 najpatriotskijih robnih marki Sjedinjenih Američkih Država.

Jeep je do prvog mjesta došao jer 98 odsto ispitanika smatra da je ta marka automobila patriotska. Ovo je pokazalo istraživanje koje je sprovela agencija "Brand Keys", a koje je obuhvatilo 4.000 Amerikanaca.

Jedan odsto manje ispitanika navelo je brendove Coca Cola i Hershey's, a dva odsto manje Leci Strauss i Disney.

Među prvih deset ušli su i Colgate, Zippo, Weugleys, Ralph Lauren, Kodak i Gillete, koji su zajedno zauzeli deseto mjesto. Koliko mjesta iza njih je Playboy, u saopštenju nije navedeno.

Iz agencije Brand Keys napominju da sportski brendovi koji "eksploatišu" teme patriotizma, kao što su timovi američke fudbalske lige NFL nisu ušli među top 25 patriotskih brendova.

Po kojim kriterijumima se utvrđivao patriotizam nekog brenda u Brand Keys -u nisu objasnili, a ispitanici su ih određivali po sopstvenom osjećaju.

Dnevnik "USA today" navodi da razlog popularnosti Jeepa može biti i taj što on asocira na pobjedu SAD u Drugom svjetskom ratu, te da je njegova proizvodnja postala jedan od simbola mobilnosti američke armije.

Istraživanje Brand Keysa je sprovedeno povodom 4. jula, dana kada SAD slavi Dan nezavisnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana