Najboljim inovatorima 45.000 KM

Glas Srpske
Najboljim inovatorima 45.000 KM

BANjA LUKA - U okviru takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, koje organizuju Ministarstvo nauke i tehnologije RS i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Ministarstvom za nauku i tehnološki razvoj Srbije, za inovatore iz RS juče je održan trening na temu "Zaštita intelektualne svojine", a za najbolje ideje obezbijeđena je fond za nagrade od 45.000 maraka.

Predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Vladimir Ćorda rekao je da su treningu prisustvovali predstavnici pet od ukupno deset inovativnih timova iz RS.

- Takmičenje se organizuje od 2006. godine, a nagrade za najbolje inovacije u ovoj godini biće dodijeljene u četiri kategorije i to za realizovane inovacije, energetsku efikasnost, potencijale i inovativne ideje. Ukupni fond nagrada iznosi  45.000 maraka, a biće dodijeljene u decembru - rekao je Ćorda.

Predstavnik Organizacionog tima takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju Vesna Rašković naglasila je da se inovatori tokom treninga obučavaju kako da napišu biznis plan, a zatim i kako da razviju sposobnosti prodaje, prezentacije i pregovaranja.

Predstavnik jednog od inovatorskih timova Sonja Lolić rekla je da njen tim predstavlja mobilnu kadu koja služi za kupanje nepokretnih i slabo pokretnih bolesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana