Najbolji jafa keks, Karneks i Novak Đoković

Glas Srpske
Najbolji jafa keks, Karneks i Novak Đoković

BEOGRAD - Najbolji srpski robni brend u svakodnevnoj potrošnji je "jafa keks", prvi korporativni brend je "Karneks", dok je za najboljeg promotera Srbije, već drugu godinu zaredom, proglašen teniser Novak Đoković.

Srpsko Ministarstvo trgovine uručilo je sinoć u Beogradu nagrade za najbolje srpske brendove izabrane među 217 robnih marki u 24 kategorije, u okviru akcije "Najbolje iz Srbije".

Nagrade među proizvodima svakodnevne potrošnje u kategoriji hrane dobili su "jafa keks" kao najbolji robni brend i "Karneks" kao najbolji korporativni brend, dok je u kategoriji pića najbolji robni brend "jelen pivo", a korporativni "Nektar" iz Bačke Palanke.

- Nagradu za prvi korporativni brend u sektoru hemije i kozmetike dobila je "Galenika", a najbolji robni brend je deterdžent "meriks" - naveli su iz Ministarstva trgovine, prenijele su agencije.

Najbolji lokalni robni brend je vino "trijumf" iz Podruma "Aleksandrović", najbolja trgovinska robna marka je "Univereksportov" "baš baš", dok je nagradu za najuspješnije uvođenje novog robnog brenda dobila "Neoplanta" za brendove "pipi" i "gudi".

- Beogradska "Mona" dobitnik je prve nagrade za korporativni brend u kategoriji odjeća i obuća, najbolji korporativni brend u kategoriji trajnih potrošnih dobara je gornjomilanovački "Metalac", dok je robni brend broj jedan akumulator "blek hors" - saopšteno je iz Ministarstva.

"Delta maksijev" brend "tempo" proglašen je za najbolji korporativni brend u trgovini, "Evrobanka EFG" u oblasti finansija i osiguranja, dok je najbolji koroprativni brend u oblasti proizvodnih usluga beogradska "Telefonija".

Najbolje javno ili državno preduzeće u Srbiji je "Lasta".

Akciju "Najbolje iz Srbije" sedmi put zaredom organizovali su Ministarstvo trgovine i Privredna komora Srbije, te ekonomski dnevnik "Privredni pregled".

Đoković

Novaka Đokovića, koji ima najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije, izabrali su predstavnici diplomatsko-konzularnih misija Srbije u svijetu i predstavnici ambasada i konzulata stranih zemalja u Srbiji između 20 kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana