Na sajmu građevinarstva u Beogradu i izlagači iz Srpske

Agencije
Na sajmu građevinarstva u Beogradu i izlagači iz Srpske

Beograd - U Beogradu će 24. aprila biti otvoren 38. međunarodni sajam građevinarstva na kome će se predstaviti 852 izlagača iz 26 zemalja, među kojima i izlagači iz Republike Srpske, javile su agencije.

Republiku Srpsku predstaviće kompanije “Boksit” iz Milića, Metalsko-prerađivačka industrija “Elvako” iz Bijeljine i banjalučka firma “Maksmara”, koja se bavi proizvodnjom aluminijumske i PVC stolarije.

Šef projekta Međunarodnog sajma građevinarstva Mirjana Jovanović kaže da okupljanje najznačajnijih domaćih i inostranih izlagača, uprkos ekonomskoj krizi koja je najviše pogodila sektor građevinarstva, potvrđuje da je Beograd i dalje najznačajniji regionalni centar u ovoj oblasti.

Ona je istakla da je za podsticaj srpskoj građevinskoj industriji odobren kredit od 115 miliona evra, a da je Vlada Srbije najavila još dodatnih 170 miliona evra za državne građevinske projekte ove godine.

Beogradski sajam potpisao je protokol o saradnji sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac” čime se uključio u humanitarnu akciju “Da svi pomognemo” u okviru koje se prikupljaju sredstva za izgradnju stanova za izbjegla i raseljena lica.

- Pomoć koju će u okviru naše humanitarne akcije donirati izlagači sajma biće usmerena na izgradnju zgrade za rešavanje stambenih pitanja ljudi iz kolektivnih centara - rekla je predsjednik Upravnog odbora Fondacije Snežana Divac.

Na sajmu koji će biti održan pod sloganom “U toku” biće predstavljene najnovije tehnologije i dostignuća u građevinskoj industriji, kao i trendovi u uređenju enterijera i eksterijera. Sajam će trajati do 28. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana