Na prodaju akcije 20 preduzeća

M. Č.
Na prodaju akcije 20 preduzeća

Banjaluka - Investiciono-razvojna banka (IRB) i Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom (PREF) RS organizovaće zajedničke aukcije za pakete akcija 20 preduzeća iz portfelja Akcijskog fonda, Fonda za restituciju i Penzijskog rezervnog fonda RS, saopšteno je na internet stranici IRB-a.

- Aukcije za pakete akcija će se održati na Banjalučkoj berzi svakog dana od 24. decembra ove godine do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 26. decembra  - navodi se u saopštenju.

Na aukciji će, između ostalog, biti ponuđene akcije preduzeća "Budućnost", iz Šamca, "Krajina Borac" iz Banjaluke, "Stočar" iz Banjaluke, "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva, hotel "Krajina" iz Mrkonjić Grada, BRC "Šeher" iz Banjaluke, kao i hotel "Bosna" iz Banjaluke, "Mikroelektronika" Banjaluka, "Čajavec" Specijalna oprema Banjaluka, "Čajavec promet" Banjaluka i druge.

U saopštenju se ističe da državni organi, organizacije i preduzeća iz BiH u kojima je državni kapital veći od 25 odsto ukupnog kapitala, kao i domaća fizička i pravna lica koja nisu izmirila poreske obaveze, ne mogu biti kupci u postupku privatizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana