Na policama 40 odsto proizvoda iz RS

M. Č.
Na policama 40 odsto proizvoda iz RS

BANjALUKA - Zastupljenost domaćih proizvoda u velikim tržnim centrima u Republici Srpskoj trenutno iznosi oko 40 odsto, a naš cilj je stvaranje uslova kako bi se taj procenat povećao.

Rekla je ovo juče u Banjaluci direktor Privredne komore RS Dragica Ristić, poslije dodjele nagrada preduzećima za proizvode ili liniju proizvoda u kategoriji "Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda", u okviru tradicionalne manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2010. godinu".

Nagrade za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda juče je dobilo 15 preduzeća.

- Prema podacima iz tržnih centara, u 2010. godini došlo je do porasta kupovine domaćih proizvoda u prosjeku za oko 15 odsto. Kod nekih proizvoda, kao što su mliječni, imali smo porast i do 20 odsto - kazala je Ristićeva i dodala da će kampanja "Naše je bolje" biti nastavljena i u ovoj godini.

Predstavnik preduzeća "Topling" iz Prnjavora Radislav Živanić, čije je preduzeće dobilo nagradu za kotao na pelet, kaže da je njihov proizvod sertifikovan i da izlazi i na svjetsko tržište.

- Zapošljavamo 120 radnika, a 50 odsto proizvodnje plasiramo na inostrano tržište - istakao je Živanić.

Menadžer za korporativne i regulatorne poslove kompanije "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice Nebojša Ristić rekao je da je ovo priznanje dokaz kvaliteta njihovih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana