Na dobošu pokretna imovina rogatičke firme “Agrokombinat” u stečaju: Prodaju vozila, mašinu za meso i pekarsku peć

Milijana Latinović
Na dobošu pokretna imovina rogatičke firme “Agrokombinat” u stečaju: Prodaju vozila, mašinu za meso i pekarsku peć

ROGATICA - Putničko i teretno vozilo, mješalica i mašina za meso, pekarska peć i stočna vaga, samo su dio pokretne imovine rogatičkog preduzeća “Agrokombinat” u stečaju, koja je ponuđena kupcima za nešto manje od 20.000 maraka.

Prema podacima objavljenim u oglasu za prodaju imovine stečajnog dužnika iz Rogatice riječ je o imovini koja je uglavnom oštećena i nekompletna. Od ponuđenih stvari najvrednija je mašina za mljevenje mesa, čija početna cijena iznosi 6.300 maraka, dok je stočna vaga ponuđena za svega 250 KM. Na doboš idu i parni kotao, hidraulična punilica za meso, mašina za šurenje svinja, mješalica za tijesto, mašina za rolovanje vekni i etažna peć.

Stečajni upravnik Radomir Jokić rekao je za “Glas Srpske” da pokretna imovina čini manje od pet odsto ukupne vrijednosti stečajne mase koja je procijenjena na oko 2,5 miliona maraka.

- Glavna imovina “Agrokombinata” su nekretnine koje su procijenjene na više od dva miliona maraka, a čiju prodaju tek očekujemo, s obzirom na to da postoje neke zabilješke u javnim evidencijama katastra koje ometaju oglašavanje prodaje tih nekretnina - pojasnio je Jokić.

Dodao je da se zabilješke ne tiču svojine i ne utiču na vlasništvo, već “prave robu s greškom” i time je ona jeftinija i manje je zainteresovanih. Iako taj teret nije kao što je hipoteka, kupci zaziru od takve robe.

Podsjetio je da je “Agrokombinat” otišao u stečaj u martu prošle godine.

- Prijavljeno je oko četiri miliona maraka, a priznato je oko dva miliona. Međutim, postoje sporovi zbog zahtjeva za izlučenje određene imovine u korist određenih lica i postoje sporovi zbog osporenih potraživanja, tako da nije konačno utvrđena lista obaveza stečajnog dužnika - rekao je Jokić. Dodao je da su svi ti postupci u toku i izrazio nadu da će biti okončani u narednih nekoliko mjeseci.

Jokić je naglasio da navedeni postupci ne ometaju prodaju i unovčenje imovine stečajnog dužnika.

Depozit

U oglasu je navedeno da pravo učestvovanja imaju pravna i fizička lica koja uredno dostave ponudu i dokaz o uplati depozita na račun prodavca broj 5557000053000662 otvoren kod Nove banke u iznosu od deset odsto početne cijene. Ponude se dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu AD “Agrokombinat” - u stečaju, ul. Borička br. 3, 73.220 Rogatica u roku od osam dana od dana objave oglasa. Navedeno je da će stečajni upravnik u prisustvu Komisije za licitaciju i prisutnih ponuđača otvoriti ponude 1. marta sa početkom u 12 časova. Za najpovoljnijeg ponuđača biće izabran onaj koji ponudi najveći iznos za pojedini predmet prodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana