Na Derventskom sajmu privrede i turizma više od 120 izlagača

Srna
Na Derventskom sajmu privrede i turizma više od 120 izlagača

DERVENTA - U Derventi je večeras otvoren 17. Derventski sajam privrede i turizma na kojem učestvuje više od 120 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i regiona.

Sajam su svečano otvorili direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević i gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Lončarević je rekao novinarima da podržava ovakve manifestacije jer su značajne za turizam.

-Ovdje se izlagači direktno upoznaju, razmjenjuju iskustva i mišljenja o unapređenju proizvodnje - rekao je Lončarević, dodajući da je na sajmu prisutna i gastro ponuda, koja je uz prirodne resurse veoma važna u cjelokupnoj turističkoj ponudi cijele Republike Srpske.

Simić je rekao da se broj izlagača na sajmu ne smanjuje, te da ima onih koji na ovoj manifestaciji učestvuju 17 godina.

- Broj izlagača se ne smanjuje. Bude ih više od 100, 120, 140 i to i jeste naš kapacitet. Ima izlagača koji su ovdje 17 godina - naglasio je Simić.

On je istakao da Derventa predstavlja jedno povoljno privredno okruženje u kojem postoji 981 privredni subjekat sa prostorom od oko 25.000 stanovnika, 1.165 poljoprivrednih gazdinstava.

Direktor i vlasnik Fabrike obuće “Sanino” iz Dervente Radovan Pazurević rekao je da kao izlagači redovno učestvuju na sajmu.

-Imamo i obavezu da budemo izlagači jer predstavljamo značajan dio kada je riječ o broju radnika i izvoza” - rekao je Pazurević uz napomenu da se privredna djelatnost odvija ali u otežanim okolnostima.

Otvaranju 17. Sajma privrede i turizma prisustvovale su zvanice iz javnog života Dervente i okolnih opština, a ceremoniju otvaranja ukrasili su muzičari iz Banjaluke i članovi Srpskog kulturno -umjetničkog društva “Derventa”. Organizatori sajma počastili su posjetioce roštiljem i pivom.

Sajam privrede i turizma organizovao je Sportski centar “Derventa” u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Derventa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana